6ο Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο

Το ΔΣ και τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα υπερηφάνειας σας καλωσορίζουμε στο 6ο Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο αφιερωμένο στην Έρευνα του Καρκίνου που διενεργείται στον Ελλαδικό χώρο. Το Συνέδριο αυτό τολμούμε να πούμε ότι είναι το μοναδικό που αγκαλιάζει όλη σχεδόν την Βασική Έρευνα και μεγάλο μέρος της Εφαρμοσμένης Έρευνας για τον Καρκίνο, δεδομένου ότι συμμετέχουν τα περισσότερα και σημαντικότερα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας.
Το Συμεωνίδειο Συνέδριο έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν των Ερευνητών του Καρκίνου, οι οποίοι κάθε χρόνο βρίσκουν την ευκαιρία να καταθέσουν σε δημόσια συζήτηση τις νέες προσπάθειές τους στον αγώνα για την κατανόηση αιτίων και μηχανισμών της καρκινογένεσης, βιολογικά φαινόμενα, εκφάνσεις της παθοφυσιολογίας του καρκινικού κυττάρου, γενετικές, γονιδιακές, κληρονομικές ανωμαλίες, παθογένεια νεοπλασματικών νόσων, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις, πρωτότυπα αντινεοπλασματικά φάρμακα, προκλινικές και κλινικές μελέτες φάσης Ι-ΙΙΙ, επιδημιολογικές παρατηρήσεις και πλήθος άλλων μελετών, πειραμάτων, εργαστηριακών ανακαλύψεων. Αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης προθυμίας για την συμμετοχή πληθώρας Ερευνητών κάθε συναφούς ειδικότητας που καλύπτουν ένα τριήμερο γόνιμης παρουσίασης της εξέλιξης της Έρευνας του Καρκίνου στην Ελλάδα.
Το Συμεωνίδειο Συνέδριο συν τω χρόνω ωριμάζει, γίνεται καθρέφτης της Ελληνικής Ογκολογικής Έρευνας και σηματοδοτεί νέες σκέψεις, αποκαλύψεις, συνεργασίες, εμπνεύσεις και δημιουργικές τάσεις στην ευρύτερη Επιστημονική Κοινότητα που ασχολείται με τον Καρκίνο στην Ελλάδα.
Το Συνέδριο γίνεται διαδικτυακά για πολλούς λόγους, αλλά η Οργανωτική Επιτροπή δεν κρύβει την λαχτάρα να έρθει ο καιρός για να υλοποιηθεί με φυσική παρουσία όλων των Επιστημόνων που απαρτίζουν το εξαίρετο, εκλεκτό σώμα των Ελλήνων Ερευνητών του Καρκίνου στη χώρα μας.

Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεάδης
Πρόεδρος ΔΣ της
Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας του Καρκίνου