Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο Έρευνας του Καρκίνου

Αγαπητοί Κυρίες-οι

Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε την διοργάνωση του:  1ου Πανελλήνιου Συμεωνίδειου Συνεδρίου Έρευνας του Καρκίνου  που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Ιανουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Το Συνέδριο αυτό γίνεται προς τιμήν του Καθηγητή Αλεξάνδρου Συμεωνίδη, ο οποίος ήταν ο μεγάλος οραματιστής και θεμελιωτής της Έρευνας του Καρκίνου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και από τους πρώτους στην Ελλάδα.

Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου αποφάσισε την αναβάθμιση της Ετήσιας Συμεωνιδείου Διαλέξεως σε Πανελλήνιο Συνέδριο, ευελπιστώντας στην συγκέντρωση και προσέγγιση όλων των φορέων που ενεργοποιούνται στην Έρευνα του Καρκίνου στην Ελλάδα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφ’ ενός η ανακοίνωση και παρουσίαση των Ερευνητικών δραστηριοτήτων κάθε Κέντρου και Ομάδας σε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο και αφ’ ετέρου η ώσμωση των Ελλήνων Ερευνητών για ανταλλαγές σκέψεων και αφορμές συνεργασιών.

Με χαρά και ενθουσιασμό η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο Επιστημονικό Πρόγραμμα και θα συμβάλουν με την εμπειρία και το κύρος τους στην επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο αυτό πλήθος ερευνητών από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών”Δημόκριτος”, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και Ογκολογικές Ερευνητικές Ομάδες και πολλές Φαρμακευτικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα νέων αντινεοπλασματικών θεραπειών θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη και θα παρουσιάσουν το Ερευνητικό τους έργο που θα εκτείνεται σε όλο το φάσμα από τη βασική μέχρι την κλινική έρευνα και από το κύτταρο μέχρι την κλινική δοκιμή και από τη βασική μεθοδολογία μέχρι τις νεότερες τεχνολογικές προόδους στην έρευνα του καρκίνου.

Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή ανταλλαγής εμπειριών, ανακοίνωσης επιστημονικών προσπαθειών και επικοινωνίας της ερευνητικής κοινότητας, που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρας μας, θα είναι μια σημαντική εμπειρία για όλους.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Δρ Χαράλαμπος Ανδρεάδης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου

MACEDONIA CONFERENCE CENTER
ΥΠ. Φ. ΔΡΑΓΟΥΜΗ 23
Τ.Κ. 54635, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310 202 212 – ΦΑΞ: 2310 247 060
ΚΙΝ: 6942 504797-6940972737
WEB: www.m-c-c.gr
Mail: makedoni@otenet.gr info@m-c-c.gr
ΕΟΤ licence number: 0933Ε60000154201

 

Πρόγραμμα 1ου συνεδρίου